Over Renate

Over Renate

De lessen worden gegeven door Renate Hagen (1966), van oorsprong Biologiedocent.

Renate is gediplomeerd gedragstherapeut voor honden (Dogvision), kynologisch instructeur, gediplomeerd instructeur Praktijkspeuren. (Speurhonden Training Center) en gediplomeerd instructeur detectiewerk voor honden (Scent Imprint For Dogs)

Ze heeft beide neuswerkmodules van de Tinley Academie gevolgd en blijft zelf aan haar vaardigheden als handler werken door seminars en privélessen te volgen.

Ook bezoekt ze regelmatig seminars van (inter)nationale sprekers, volgt Renate workshops en lezingen op het gebied van (probleem)gedrag en trainingsvaardigheden en heeft ze overleg en trainingssessies met speur-vakgenoten. Een overzicht van al haar (bij)scholingen op kynologisch gebied vindt u hier.

Door haar brede kennis op het gebied van honden, hondengedrag en neuswerk én haar eigen ervaring als handler, kunt u rekenen op goed onderbouwde lessen, die passen bij u en uw hond.

De P van Passie en Praktijkspeuren

Renate heeft zelf een Hollandse Smoushond en een kruising Herder uit Rusland. Ze had tot voor kort ook een Labrador. Deze is helaas overleden. Met de Labrador heeft ze jachttraining gevolgd en was ze actief in het praktijkspeuren, en de Smous wordt nu opgeleid tot speur- en detectiehond.  De Herder start binnenkort met de opleiding tot speurhond. Het is fantastisch om iets wat je rustig een passie kunt noemen, over te brengen aan anderen. Dat doet Renate dan ook met erg veel plezier.

Hondvriendelijk en positief trainen en opvoeden staan bij haar hoog in het vaandel. Praktijkspeuren en geurdetectie passen goed in deze visie. Er komt geen dwang, correctie of prestatiedruk bij kijken. Bij de stapsgewijze training wordt goed gekeken naar de capaciteiten en mogelijkheden van de hond. Maar ook naar wat haalbaar is voor de handler. Les op maat dus.

Renate is geaccrediteerd door de SPPD, een Platform van professionele diergedragsdeskundigen.