3 maart 2019

Nieuw jasje enzo

Nieuw jasje enzo

Het is tijd voor iets nieuws. Dogadvice is in een nieuw jasje gestoken. Een nieuwe, moderne website met meer mogelijkheden. En omdat een slimme meid op haar toekomst is voorbereid én een beetje bij de tijd moet blijven, is Dogadvice Neuswerk nu ook te vinden op Insta (Instagram, maar je hoort blijkbaar Insta te zeggen.. )

Beestjes

Na het overlijden van mijn labje Xena is er sinds november 2018 een nieuw beestje in ons leven. Degenen die mijn kennen en/of volgen op Facebook hebben haar al verschillende keren voorbij zien komen.
Mijn Russische schone Nouschka. Geheel onverwachts, en niet echt gepland (er zou een nieuw labradorpupje in ons leven komen) maar o zo welkom en zo enorm goed gematcht door de mensen van Wereldbeesten.
We zijn samen een avontuur aangegaan. Een Rus en een Hollandse (Smous). Het blijkt een wereldmatch. Nouschka heeft de eerste 2 jaar van haar leven in Rusland doorgebracht. Waarschijnlijk wel gewoon bij iemand in huis (een oudere dame). En ze heeft volgens de Russische verhalen niet echt op straat geleefd.
In de afgelopen 4 maanden heb ik haar al een heel stuk meer zien ontspannen, en ze past zich al goed aan aan het Mierlose leven. Toch houden we de stapjes klein, want soms is het toch allemaal nog wat veel. Neuswerk helpt haar hierbij! Hoe dat precies werkt kun je lezen in dit artikel.

Neuswerk

Daar zijn we dan ook voorzichtig mee begonnen. Man man wát een neus zit er op dat beestje. Heerlijk. Hier gaan we dan samen ook in verder. Daarnaast zijn we het contact met andere honden op een hele fijne manier aan het opbouwen met de begeleiding van Dogcompass. Want als je zelf je eigen hond aan het begeleiden bent is het toch nog weer even andere koek, en lijk je zelf gewoon een mens :-). We nemen er de tijd voor. Al met al heb ik het er maar druk mee. Maar ik geniet er volop van.

Bijscholing

Ik ben ook weer bezig met een aantal bijscholingen. Zowel in de praktijk als op theoretisch vlak. Zo volg ik nu een neuswerkcourse bij Stacy Barnett, volg bijscholing op het gebied van praktijkspeuren en kom net uit de schoolbanken bij Tinley. Daar volg ik een 2-daagse bijscholing m.b.t. de grenzen aan de beïnvloedbaarheid van rasspecifiek gedrag. Erg interessant allemaal.
Tot binnenkort weer!

Algemeen ,
About Renate Hagen
Ik ben een ondernemend hondenmens, met een speciale passie voor hondengedrag en neuswerk. Dat heeft geleid tot Dogadvice Praktijkspeuren, K-9 neuswerk en Kynologisch advies. Ik beleef erg veel plezier aan het geven van speur- en andere neuswerklessen. Competitie in hondenactiviteiten vind ik niet belangrijk, activiteiten/hulp/begeleiding passend bij de 'aard van het beestje' des te meer. Mijn missie is om honden en hun mensen samen te brengen, zodat ze als een goed op elkaar ingespeeld team door het leven kunnen en samen plezier hebben. De weg naar het doel toe is belangrijker dan het doel zelf. Snappen jullie het nog? That's me.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.